Skip to content

Autolla Eurooppaan?

Oletko aina haaveillut autolomasta Euroopassa? Nyt on aika toteuttaa haaveet: poimi tästä vinkkimme ja lähde matkaan!

Autolla Eurooppaan

Autolla Eurooppaan on monien mahdollisuuksien loma. Toisille autoloma Euroopassa on jo perinne, moni myös haaveilee siitä, mutta ei ole ehtinyt vielä toteutuksen asteelle. Kohteissa riittää valinnanvaraa: linnoja, viinitiloja, Alppimaisemia, upeita rantoja ja kiinnostavia kaupunkeja.

Autoloma on helppo suunnitella niin, että kaikkien kiinnostuksen kohteet otetaan huomioon, mutta kannattaa silti välttää lomaähkyä ja jättää jotain tulevillekin kerroille, sillä kerran autolla Eurooppaan matkattuaan, sinne saattaa haluta uudemmankin kerran. Autoloma alkaa perinteisesti laivamatkalla, sillä jos suuntaa Suomesta omalla autolla Eurooppaan, on vaikea välttää merimatkaa. Suosituimmat lauttayhteydet ovat Suomesta joko Ruotsiin tai  Saksaan.

Omalla autolla Eurooppaan matkustaessa on monia etuja:

  • Pakkaaminen helpottuu, kun kilomäärää ei ole rajattu.
  • Autoilu tuo vapautta ja joustavuutta niin reittien kuin kohteidenkin suhteen, sillä erityisesti ennen elokuuta, joka on Euroopassa yleensä ruuhkainen, tilaa löytyy hyvin ilman ennakkovarauksiakin ja matkasuunnitelmia voi muuttaa kesken kaiken.
  • Autolla Eurooppaan -loma sopii erinomaisesti myös lapsiperheille. Jos matkassa on pieniä lapsia, pidemmät ajomatkat voi ajoittaa päiväuniin ja kaikki lasten tarvikkeet saa kätevästi pakattua mukaan.

Ennen matkaa:

  • Tarkista paperit:

Tarvitset voimassaolevan vakuutuksen lisäksi passin, henkilöllisyystodistuksen ja rekisteriotteen paperisen version. Autossa pitää olla viralliset EU-kilvet ja jos auto on toisen nimissä, tarvitset ulkomaanmatkaan luvan omistajalta tai rahoitusyhtiöltä. Pyydä vakuutusyhtiöltä Green Card, jos olet matkalla Venäjälle, jotta vältyt rajavakuutuksen ostamiselta rajalla. Green Card kannattaa olla mukana aina autoillessa Pohjoismaiden ulkopuolelle.

  • Suunnittele reitti ja matka etukäteen pääpiirteissään.
  • Huollata auto ennen reissua.
  • Tarkista vakuutusten voimassaoloalueet ja mahdolliset rajoitukset.

Lue lisää matkalla tarvittavista vakuutuksista!


Matkalla anna sekä fiilisten että maisemien viedä ja ole avoin suunnitelmien muuttumiselle!

Vaikka vakuutukset olisivatkin kunnossa, niin vältyt ikäviltä yllätyksiltä, kun et jätä mitään autoon näkyville, silloin kun auto on pysäköitynä. Jopa pikaisen pysähdyksen aikana näköalapaikoilla varkaat voivat iskeä salaman nopeasti. Kassit kannattaa siis ottaa kainaloon tai laittaa takaluukkuun katseiden ulottumattomiin. Muuten autolla Euroopppaan matkustaminen on suhteellisen turvallista. Kannattaa kuitenkin perehtyä kohdemaiden liikennekulttuuriin ennakolta ja suurkaupunkien sijaan hyödyntää autoilun tarjoamat mahdollisuudet seikkailla niillä vähemmän tunnetuilla alueilla.

Unelmien autoloma odottaa – Mitä sinä enää odotat!

PS: Marraskuussa Auto 18 -tapahtumassa voit testata uusia unelmien menopelejä seuraavaa automatkaa varten!

Osta liput